👋🏻  Vitajte na našom novom webe

LUXUSNÉ ZÁCLONY: AKÉ SÚ ZÁSADY SPRÁVNEJ STAROSTLIVOSTI?

20.3.2022
Zdieľať:
Každá tkanina má svoje nároky a existujú isté pravidlá ako s ňou zaobchádzať. Či už je to hodváb, organza, zamat alebo iný typ materiálu, pri každom by ste mali ovládať jeho údržbu. Na koľko stupňov sa má prať, o koľko percent sa zrazí po prvom vypraní a či ho následne treba žehliť. Alebo radšej nič neriskovať a nechať ho chemicky vyčistiť bez použitia vody... Každý materiál je unikátny a tak k nemu treba aj pristupovať. Existuje však aj pár univerzálnych zásad pre starostlivosť o bytový textil. O aké ide?
PRESTIGIOUS TEXTILES

Exkluzívne látky perte bez odstreďovania

Záclony, závesy a iné dekoračné látky perte v intervale 5 až 6 mesiacov. Zvážte však jednotlivo, či náhodou nepotrebujú vyčistiť. Používajte špeciálne pracie prostriedky na záclony alebo pracie prostriedky na jemnú bielizeň. Z okna záclony zložte až pred samotným praním. Vopred z nich opatrne vysajte alebo vyklepte prach. Dôležité je tiež pred praním zložiť všetky kovové a iné úchyty. Záclony z  materiálov ako hodváb, satén, ľan, vlna či zamat v prvotriednej kvalite radšej neperte doma a odneste ich do čistiarne, pretože látka by sa vodou mohla poškodiť. Záclony zo 100% polyesteru doma prať môžete ak máte dostatočne veľkú práčku. Použite program na záclony alebo jemnú bielizeň a otáčky na odstreďovanie by nemali prekročiť 400 otáčok. Teplota prania sa odporúča max. 30 stupňov. Jemné záclony môžete rovno zavesiť, zvyknú rýchlo uschnúť a vy môžete vynechať ich žehlenie. Ak sa však rozhodnete vaše luxusné záclony napriek tomu žehliť, skontrolujte vždy teplotu žehličky a používajte nízku teplotu.

CHRISTIAN FICHBACHER

K starostlivosti patrí aj dekorovanie

Dômyselné aranžovanie je súčasťou pravidelnej údržby záclon. Či už máte záclony v modernom alebo klasickom prevedení, dbajte o to, aby boli nielen čisté, ale aj esteticky upravené. Iba tak budú skvelým interiérovým doplnkom, ktorý dokáže vyčarovať neopakovateľnú atmosféru. V interiérovom štúdiu Ambiente Design vám radi ušijeme záclony na mieru presne podľa vášho vkusu a požiadaviek. Bohaté riasenie, dokonalé „vlnenie“ docielené použitím špeciálnej pásky, to všetko patrí k správnej výzdobe okna pomocou záclon. Nové metódy upevnenia a stabilizovania záclon sa postarajú o to, aby sa jemné záclony či závesy od stropu až k podlahe hladko a rovnomerne zvlnili. Nezabúdajte ani na pôsobivé úchyty po bokoch záclon, dodajú každému interiéru noblesu a eleganciu!

Eleonóra Uhrovičová

Eleonóra Uhrovičová

Marketing specialist | Ambiente Design

Spolupráca

Veľkoobchodné cenníky

Už ste sa registrovali?

Už ste nás požiadali o prístup? Použite heslo, ktoré sme vám odoslali na e-mail pre prístup k cenníkom na odkaze nižšie:

Požiadajte o prístup!