👋🏻  Vitajte na našom novom webe

Petrolejová farba v interiéri. Je skutočne trendy?

20.3.2022
Zdieľať:
Po návšteve tohtoročnej výstavy DECO OFF v Paríži, sme v Ambiente design dospeli k názoru, že petrolejová farba v interiéri proste „letí“. Či už sme boli v Sahco dome, v Pierre Frey dome, v Houles dome, v Jim Thomson dome, a iných ďalších, všade sme narazili na tú istú farbu látok, závesov, vankúšikov, tapiet alebo kobercov. Asi najlepšie to vystihol Pierre Frey a jeho showroom. Kam ste sa pozreli, bola všade.
Petrolejová farba v interiéri. Je skutočne trendy

Petrolejová farba je vlastne zmesou smaragdovej (sýtej zelenej) a zafírovej (sýtej modrej) farby. Táto farba je niečo medzi zelenou a modrou. Dokonalá súhra týchto dvoch farieb vytvára farbu oceánu v jeho všemožných odtieňoch. V tejto sezóne znamená trefu do čierneho v oblasti home designu, ako aj v oblasti obliekania. Kombinácie sú nekonečné. Spomenieme naše najobľúbenejšie.

Jedna z prvých kombinácii, ktoré budú spolu dobre vyzerať v interiéri je petrolojová farba a odtiene hnedej. Táto kombinácia vytvorí spolu veľmi príjemný interiér, v ktorom sa snúbi farba vody a farba zeme. Hnedé odtiene hodiace sa s petrolejovou začinajú pri tých béžových a končia pri studených tmavohnedých. Je len na vás, ktorú z nich si vyberiete. Na našej nástenke Ambiente design na Pinterest máme veľa pinov, ktoré vám môžu byť inšpiráciou.

Ďalšia krásna kombinácia petrolejovej je s bielou. Tvoria kontrast a vytvárajú pocit, ako keby ste sa ocitli pri mori. Táto kombinácia vyvoláva pocit čistoty. Petrolejová je farba vody a biela farba anjelov. Výborne sa hodí do spálne. Len si to predstavte, petrolejová stena za čelom postele, stropné biele lišty, orechové parkety. K tomu biela krásna posteľ napríklad z kože s vysokým čelom, na nej snehobiele posteľné prádlo. Ako doplnok prehoz na posteľ z krémovej kožušiny a vankúše petrolejových odtieňov pomiešaných s horčicovo žltými a béžovými. K tomu doplnky z ratanu alebo slamy…… Čo poviete? Niečo pre Vás?

Petrolejová farba v interiéri
Nábytok v petrolejovej farbe v kombinácií s bielou (zdroj:unsplash.com)

Alebo radšej iná kombinácia? Niečo pre pánov? Petrolejová so šedou alebo čiernou napríklad do pracovne? Alebo jesenná kombinácia petrolejovej s horčicovo žltou? Alebo petrolejová so striebornou zlatou a či medenou?

Kombinácii je nekonečne veľa. Ak sa aj vám páči petrolejová farba, užite si pár realizácií, kde je petrolej výrazným prvkom interiéru. Alebo sa môžete nechať inšpirovať tou našou v našom showroome.

Krásne kombinovanie vám želá Ambiente Team.

Výrazný gauč v petrolejovej farbe v interiéri
Realizácia interiéru s použitím výrazného gauča v petrolejovej farbe | Zdroj a realizácia: Arte
Tapeta v Petrolejovej farbe
Dizajnová tapeta v petrolejovej farbe | Zdroj a realizácia: Wall&decò
Nábytok a interiérové doplnky v petrolejovej farbe
Nábytok a interiérové doplnky v petrolejovej farbe

Eleonóra Uhrovičová

Eleonóra Uhrovičová

Marketing specialist | Ambiente Design

Spolupráca

Veľkoobchodné cenníky

Už ste sa registrovali?

Už ste nás požiadali o prístup? Použite heslo, ktoré sme vám odoslali na e-mail pre prístup k cenníkom na odkaze nižšie:

Požiadajte o prístup!