👋🏻  Vitajte na našom novom webe

Toto boli hlavné prvky v interiérovom dizajne v 2023

27.12.2022
Zdieľať:
Či sa pri zariaďovaní domácnosti spoliehate na módne farby a trendové kúsky nábytku, alebo ostávate verní svojim vlastným pocitom a vkusu, pozrime sa spolu na to, čo všetko nám priniesol rok 2023, čo sa týka farieb, materiálov alebo životného štýlu.
zdroj: https://unsplash.com/photos/MJk_hInceFg

Zaujímajú vás aktuálne trendy v bývaní? Prečítajte, aké trendy v interiérovom dizajne môžeme očakávať v roku 2024.

Domov, to sme my

Hovorí sa, že domov je miesto, kde je naše srdce. Mnohí si ho spájame s vôňou čerstvo napečeného chleba, koláča, arómou vypratých textílií či obľúbených vonných sviečok. Je to zároveň miesto, kde sa naplno realizuje naša osobnosť. Kto rád varí alebo pečie, má perfektne zariadenú kuchyňu, s modernými spotrebičmi a so všetkým, čo k tomu patrí. Kto rád sleduje filmy, má v obývačke všetku potrebnú aparatúru, zberatelia majú vlastné vitríny, kde vystavujú svoje modely, knihy, čokoľvek. 

Štýlový domov by mal vystihovať našu osobnosť i záujmy. Ak doma budeme mať priestor, kde si vieme oddýchnuť alebo sa realizovať, bude to pre nás to najlepšie miesto na svete. Nezabúdame preto na vlastný kútik, kde sa môžeme naplno venovať svojim koníčkom.

Luxusná kaviareň aj wellness

Trendy na rok 2023 zároveň hovoria o tom, aby sme domov vpustili luxusné materiály. Môže to byť zaujímavý materiál na sedačke, vlnený koberec alebo moderné vliesové tapety so zaujímavou štruktúrou. Pri výbere koberca platí – čím zaujímavejší tvar, farba alebo štruktúra, tým lepšie. Interiéroví dizajnéri odporúčajú priniesť do našich domácností oveľa viac prírodných prvkov, ako je drevo alebo kameň. 

V kuchyniach, kúpeľniach alebo na schodiskách sa nebojme využiť mramorové povrchy s výraznou kresbou. Doprajme si viac luxusu! Bytové dekorácie v zlatej farbe, skrinky na víno, priestranné knižnice, výrazné kusy nábytku dostanú naše doteraz nudné priestory na celkom inú úroveň. V kuchyni sa odporúča vytvoriť si kútik na vlastnú domácu kaviareň, no počuli ste už o kávovare priamo v spálni? O chladničke v kúpeľni? Áno, interiérový dizajn modernej doby sa nás usiluje hýčkať. Každá miestnosť v dome si nás má rozmaznať.

Farebné kombinácie, ktoré zvedú aj vás

Aké farby budú moderné v roku 2023? Trendom je dizajnový nábytok neutrálnej farby, ktorý dopĺňame vhodnými doplnkami a textíliami. Ak detskú izbu vybavíte moderným nábytkom bielej farby a na stenu nalepíte vinylové tapety s prírodnými vzormi (zvieratá, rastliny), vytvoríte dieťatku priestor pre hru, a zároveň oázu pokoja. Vinylové tapety sú ideálne najmä na miestach, kde sa môže stena ľahko zašpiniť. Sú vodoodolné a v prípade potreby ich môžete utrieť vlhkou handričkou, bez toho, aby sa poškodili ich povrch. Dopriať si ich preto môžete aj v kuchyni, v predsieni alebo v kúpeľni. 

Náš tip:

Výber správnej tapety môže byť náročný proces. Kompletný sprievodca tapetami vám dodá prehľad a inšpirácie k využitiu jednotlivých druhov tapiet v interiéri.


Vládnuť tiež budú zemité tóny, oblé tvary, materiály ako kov, vlna, kameň, keramika. Rok 2023 hlása veľký návrat tapiet, dajte teda šancu luxusným tapetám s pútavými vzormi a prekvapte nimi na miestach, kde ich nikto nečaká. Trendom sa stáva teplá žltá, púdrová ružová, béžová, škoricová, malinová červená, petrolejová alebo upokojujúca modrozelená. 

A čo biela? Pravda je, že nikdy nevyjde z módy. Naše odporúčanie? Nasledujte predovšetkým vlastný vnútorný hlas a spravte si radosť takými farebnými kombináciami, ktoré sa vám skutočne páčia.

Eleonóra Uhrovičová

Eleonóra Uhrovičová

Marketing specialist | Ambiente Design

Spolupráca

Veľkoobchodné cenníky

Už ste sa registrovali?

Už ste nás požiadali o prístup? Použite heslo, ktoré sme vám odoslali na e-mail pre prístup k cenníkom na odkaze nižšie:

Požiadajte o prístup!