👋🏻  Vitajte na našom novom webe

13 dôvodov, prečo je záťažový koberec ideálnou voľbou pre váš komerčný priestor

20.5.2023
Zdieľať:
Atraktivita komerčných a rezidenčných interiérov je podmienená vhodne zvolenými interiérovými prvkami, a to nie len z estetického, ale tiež z funkčného hľadiska. Takýmto prvkom je aj podlaha, ktorá spolu so stenami zaberá najväčšiu plochu v interiéri. Zároveň ide o najviac namáhaný prvok v miestnosti. Ak hľadáte do vášho projektu ideálne podlahové riešenie, ktoré kombinuje odolnosť, štýl a praktickosť, siahnite po záťažových kobercoch. Presvedčte sa sami! Prečítajte si náš najnovší článok, ktorý vám odhalí všetky tajomstvá a výhody záťažových kobercov do komerčných priestorov.
Záťažový koberec: 13 dôvodov, prečo ideálnou voľbou pre váš komerčný priestor

Obsah článku:

  • Prečo si vybrať záťažový koberec do komerčného priestoru?
  • 13 dôvodov, prečo je záťažový koberec ideálnou voľbou pre váš projekt
  • Z akých produktov máte v prípade záťažových kobercov na výber?
  • Prečo v Ambiente odporúčame výrobcu Vorwerk?
  • Katalógy s prémiovými záťažovými kobercami značky Vorwerk
  • Inšpirácie z úspešných realizácií objektových kobercov v komerčných priestoroch

záťažový koberec výrobcu Vorwerk v komerčnom priestore
Záťažové koberce značky Vorwerk | SKOLKOVO INNOVATION CENTER MOSCOW

Prečo si vybrať do komerčného priestoru záťažový koberec?

Záťažové koberce, známe tiež ako objektové, sú určené do vysoko-zaťažovaných, komerčných priestorov ako sú hotely, reštaurácie, kancelárie, obchody či verejné budovy (banky, úrady, nemocnice). Svoje miesto nachádzajú aj v namáhaných rezidenčných priestoroch, napríklad v chodbách či vstupných halách.

Aby odolali silnej prevádzke a každodennému náporu, musia spĺňať náročné požiadavky. Tie sa týkajú kvality materiálu, odolnosti, životnosti, údržby, komfortu, požiarnej bezpečnosti a samozrejme dizajnu.

Najodolnejším kobercovým materiálom je polyamid alebo syntetický nylon. Ak hľadáte prémiovejší, mäkší, no rovnako dlhotrvajúci materiál, siahnite po prírodnom materiáli – vlne. Táto alternatíva je však nákladnejšia.

Druhy záťažových kobercov a jednotlivých tkanív
Porovnanie rôznych typov a kvalít záťažových kobercov značiek Nordpfeil (najvyššia kvalita) a Vorwerk

13 dôvodov, prečo je záťažový koberec ideálnou voľbou pre váš projekt

Zariaďujete kanceláriu, obchodnú prevádzku alebo vyberáte hotelový koberec do vášho nového, či renovovaného ubytovacieho zariadenia? Záťažový alebo objektový koberec je ideálnou voľbou pre váš komerčný priestor. Pri jeho výbere je dôležité poznať všetky výhody a vlastnosti a vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje potrebám a prevádzkovým podmienkam daného miesta. Aké sú teda najväčšie benefity vysoko-záťažových kobercov?

1. Príjemný došľap.

Objektové koberce pôsobia mäkko, sú príjemné na dotyk, navodzujú pocit tepla a zvyšujú útulnosť interiéru. Vaši hostia v hoteli tak nestúpajú po tvrdom a studenom povrchu. Na trhu sú k dispozícii koberce s rôznou triedou komfortu.

2. Vysoká odolnosť voči opotrebovaniu, poškriabaniu a odtrhnutiu.

Záťažové koberce sú vyrobené z vysokokvalitných odolných vlákien, vďaka ktorým odolajú frekventovanej prevádzke, ťažkým nákladom a poškodeniu spôsobenému kancelárskymi stoličkami, vozíkmi a iným komerčným vybavením. Ich odolnosť závisí od rôzneho stupňa záťaže. Koberec je navrhnutý tak, aby sa minimalizovali stopové zmeny a roztrhnutie vlákien. Vďaka tomu vydrží dlhú dobu bez straty svojho vzhľadu a funkcií.

Kvalitný záťažový koberec je vyrobený z materiálov, ktoré majú vysokú odolnosť voči vyblednutiu spôsobenému slnečným žiarením a nevybledne ani po dlhodobom vystavení slnku. To zaručuje, že koberec si udrží svoju farbu a vzhľad aj po dlhšom čase.

Záťažový koberec výrobcu Fletco
Záťažový koberec značky Fletco | Ex-dono Quartet TEXtiles

3. Dlhá životnosť.

Záťažové koberce si vďaka svojim vlastnostiam a kvalitným materiálom udržia svoj vzhľad a funkcie niekoľko rokov.

4. Požiarna bezpečnosť.

Záťažové koberce sú ohňu vzdorné. Spĺňajú prísne predpisy požiarnej ochrany. To znamená, že koberec sa nesmie vznietiť napr. od ohorku z cigarety.

5. Lepšia akustika.

Záťažový koberec má schopnosť pohlcovať zvuky. Zvuková izolácia pomáha znižovať hluk a odraz zvuku v komerčných priestoroch. Táto funkcia je dôležitá najmä v priestoroch s veľkým počtom ľudí, ako sú kancelárie, hotely alebo obchody.

záťažové koberce s výbornými akustickými vlastnosťami a zvukovou izoláciou
Akustické dlaždice Vorwerk ponúkajú neobmedzené kombinácie, rozmanité farby, tvary a povrchy.

6. Vyššia bezpečnosť.

Mnoho záťažových kobercov má špeciálne protišmykové vlastnosti, čo zabezpečuje bezpečné používanie v priestoroch so zvýšeným rizikom úrazov.

7. Jednoduchá údržba.

Záťažový koberec je zvyčajne ľahko čistiteľný a má schopnosť odolávať škodám spôsobeným čistením a ošetrovaním. Väčšina kobercov umožňuje pravidelné vysávanie a odstraňovanie škvŕn.

Ak však náhodou dôjde k poškodeniu, nemusíte sa báť. Pri kobercových štvorcoch je údržba veľmi jednoduchá – v prípade zničenia či poškodenia kobercovú dlaždicu len ľahko vymeníte za novú.

jednoduchá údržba a čistenie záťažových kobercov vďaka ich vlastnostiam
Zdroj: depositphotos.com

8. Rôzne dizajny a farby.

Záťažové koberce sú dostupné v rôznych dizajnoch, vzoroch a farbách. Výrobcovia dokonca ponúkajú aj možnosť vyrobiť koberec na mieru podľa vlastného dizajnu. 

červený dizajnový hotelový koberec  so vzorom značky Vorwerk
Objektový koberec do hotela značky Vorwerk | HOTEL-KOMPETENZ-ZENTRUM, OBERSCHLEIßHEIM, NEMECKO

9. Odolnosť voči nasiaknutiu.

Povrch záťažových kobercov je špeciálne ošetrený, čo zaisťuje odolnosť voči škvrnám, špine a nepríjemným pachom. Vyliata tekutina do koberca nenasiakne – stačí ju jednoducho utrieť.

10. Hygienické vlastnosti.

Koberce disponujú oproti iným druhom podlahových krytín jednou dôležitou vlastnosťou – priťahujú prach a bránia jeho víreniu. Fungujú ako filter prachových častíc, ktoré v sebe dokážu zadržať až kým ich nepovysávame. Prispievajú k zdravšiemu a čistejšiemu prostrediu a sú vhodné aj pre alergikov.

Niektoré záťažové koberce sú vyrobené z materiálov s antimikrobiálnymi vlastnosťami, ktoré zabraňujú vzniku baktérií, plesní a alergénov. Vďaka tomu zabezpečujú vyššiu úroveň hygieny v komerčných priestoroch a prispievajú k lepšej kvalite vzduchu.

11. Vysoká využiteľnosť

Záťažové koberce vynikajú aj vďaka svojej širokej využiteľnosti v hotelových izbách. Vybavenie hotelovej izby zahŕňa rôzne typy nábytku, ako sú postele, nočné stolíky, kreslá či skrine. Záťažový koberec znáša kontakt s týmto nábytkom bez poškodenia a odoláva jeho posúvaniu či prenášaniu. Je ideálny na pokrytie celého povrchu izby okrem kúpeľne. Poskytuje príjemný komfort pre bosé nohy hostí a tlmi hluky z vedľajších izieb. Zároveň jeho údržba je jednoduchá, takže aj pri väčšom znečistení sa dá rýchlo vyčistiť.

12. Antistatické vlastnosti.

Niektoré záťažové koberce sú vybavené antistatickou úpravou, ktorá znižuje náboj a bráni nahromadeniu statickej elektriny. Toto je dôležité v priestoroch vybavených citlivými elektrickými zariadeniami, ako sú kancelárie s počítačmi a inou technológiou.

13. Prispôsobivosť.

Záťažové koberce sú veľmi flexibilné, vďaka čomu ich môžete inštalovať na rôzne typy podláh. Zároveň sa dokonalo prispôsobia dispozícii priestoru – jeho tvaru či veľkosti. 

Z akých produktov máte v prípade záťažových kobercov na výber? 

METRÁŽNE KOBERCE

Metrážne koberce, známe aj ako celoplošné koberce či koberce od steny po stenu, sú vďaka ich akustickým vlastnostiam obľúbeným produktom do komerčných interiérov. Kvalitné metrážne koberce sú veľmi odolné a pri správnej údržbe a starostlivosti sa z jeho vzhľadu a funkcií budete tešiť niekoľko rokov. Zároveň vytvárajú bezpečné prostredie, pretože eliminujú riziko pošmyknutia či pádu. Veľký výber vzorov, farieb, dizajnov s rôznym stupňom záťaže vám dáva možnosť vybrať si koberec, ktorý dokonalo zapadne do vašej kancelárie, hotela či iného verejného priestoru s vysokou premávkou. 

Celoplošný záťažový koberec značky Vorwerk (Passion Luana)
Celoplošný záťažový koberec značky Vorwerk | kolekcia Passion, Luana

KOBERCOVÉ ŠTVORCE

Ďalšou populárnou voľbou v zmluvnom sektore sú kobercové štvorce alebo dlaždice. V miestnosti pôsobia ako zvukový izolant a zároveň poskytujú komfort pri chôdzi. Vhodné sú aj do priestorov s podlahovým kúrením. Široká ponuka dizajnov, farieb a vzorov a možnosť nakombinovať ich presne podľa vašich požiadaviek robia z kobercových štvorcov skvelé podlahové riešenie. Veľkým benefitom je aj ich jednoduchá inštalácia, ale tiež údržba. V prípade poškodenia jednej dlaždice ju jednoducho vymeníte za novú, bez nutnosti meniť celý koberec.

Kobercové dlaždice značky Vorwerk použité v komerčnom priestore
Kobercové dlaždice vhodné do komerčného priestoru značky Vorwerk
Kobercové dlaždice použité v kancelárií značky Fletco - LockTiles
Kobercové dlaždice vhodné do kancelárie značky Fletco | LockTiles

LVT VINYLOVÉ DLAŽDICE

Ak vás koberec neláka alebo nie je pre váš priestor vhodný, výborným riešením do vysoko zaťažovaných priestorov je aj moderná vinylový LVT podlaha. Vyniká sofistikovaným dizajnom a nekompromisnou funkčnosťou a odolnosťou. Má skvelé akustické vlastnosti. LVT dlaždice sú dostupné v rôznych veľkostiach a prevedeniach, dokonca v zaujímavých drevených a kamenných dizajnoch. Sú vhodné aj do miestností s podlahovým kúrením

Vinylové LVT dlaždice vhodné komerčných priestorov značky JAB Anstoetz
Vinylové LVT dlaždice vhodné do komerčných priestorov značky JAB Anstoetz | USED CONCRETE CREME

Hľadáte koberec do vášho hotela, reštaurácie či kancelárie? Vyberte si prvotriedneho výrobcu záťažových kobercov Vorwerk. 

Interiérové štúdio Ambiente je výhradným zástupcom renomovanej značky Vorwerk na Slovensku. K dispozícii máme všetky kolekcie, ktoré Vorwerk ponúka. Spoľahnúť sa môžete na širokú ponuku dizajnov, rýchle dodanie, odborné poradenstvo pri výbere a profesionálnu inštaláciu.

Hotelový koberec značky Vorwerk použitý v hotelovej izbe
Hotelový koberec značky Vorwerk | HOTEL-KOMPETENZ-ZENTRUM, OBERSCHLEIßHEIM, NEMECKO

Prečo pri výbere hotelového či záťažového koberca siahnuť po značke Vorwerk?

  • Všetky produkty sú vyrobené v Nemecku – záruka nemeckej kvality.
  • Koberce obsahujú vysokokvalitné vlákna, vďaka čomu majú dlhú životnosť a udržia si bezchybný vzhľad na niekoľko rokov.
  • Disponujú technickou pamäťou – na koberci sa napr. po presunutí nábytku nevyšliapú „chodníčky“ – koberec sa nevyduje sa a rýchlo sa vráti do pôvodného stavu.
  • Koberce neobsahujú žiadne lepidlá ani škodliviny.
  • Možnosť výberu zo širokej škály dizajnov a záťaží – aj návrh koberca na mieru.
  • K dispozícii aj kobercové štvorce, ktoré majú sonickú vrstvu pohlcujúcu zvuk. Vďaka tomu nie je počuť napr. dupot či hovorené slovo. Napomáhajú tak ku kľudnejšiemu pracovnému prostrediu.
  • Značka má v ponuke produkty pre rôzne projekty. Do komerčných priestorov sú k dispozícií kobercové dlaždice a role. Pre hotely má značka pripravenú špeciálnu kolekciu hotelových kobercov – hotelové kompendium. Do rezidenčných projektov ponúka záťažové koberce s vysokým vlasom, ktoré sú mäkké na dotyk a vhodné na chôdzu na boso. 
Objektový koberec značky Vorwerk použitý v Európskej  centrálnej banke
Objektový koberec značky Vorwerk | EURÓPSKA CENTRÁLNA BANKA, FRANKFURT

Výrobca Vorwerk má pod svojim krídlom aj dcérsku značku Nordpfeil, vyrábajúcu vysokokvalitné a dizajnové textilné podlahové krytiny. V ponuke nášho interiérového štúdia sa nachádza kolekcia kobercových dlaždíc Moorea, ktorú charakterizuje moderný dizajn. Hotelierov poteší hotelová kolekcia s názvom Stay.

Katalógy:

MOOREA

Moderné kobercové dlaždice Nordpfeil kolekcia Moorea
Odkaz na kolekciu

STAY

Kobercové dlaždice Nordpfeil kolekcia Stay
Odkaz na kolekciu

Navštívte náš showroom Ambiente Design alebo nás kontaktujte na velkoobchod@ambiente.sk a poraďte sa s našimi špecializovanými odborníkmi. Povedzte nám o vašich požiadavkách, ukážte nám váš priestor. Spoločne si prezrieme katalógy a podľa požadovanej funkčnosti a dizajnu nájdeme vhodný produkt do vášho komerčného interiéru. Je len na vás, či sa rozhodnete len pre nákup alebo aj pre samotnú realizáciu.

Aby sa však zaistila najvyššia kvalita prevedenia, odporúčame vám nechať všetko na našich skúsených odborníkov. Zabezpečia odstránenie starých kobercov, prípravu povrchu na lepenie nových, pokládku podložky aj samotné pokladanie kobercov.


Okrem značky Vorwerk v našej ponuke nájdete kusové a celoplošné koberce či kobercové štvorce značky Fletco . Taktiež ponúkame moderné vinylové LVT podlahy značky JAB Anstoetz

Vinylové LVT dlaždice s betónovým dizajnom výrobcu JAB Anstoetz | MANHATTAN
Vinylové LVT dlaždice s betónovým dizajnom značky JAB Anstoetz | MANHATTAN
Kobercové štvorce s moderným betónovým dizajnom značky Fletco - ArtWeave Stone
Kobercové štvorce s moderným betónovým dizajnom značky Fletco | ArtWeave Stone

Prečítajte si viac o kobercoch značky Fletco

Pozrite sa na naše úspešné realizácie

REALIZÁCIA VYSOKO-ZÁŤAŽOVÝCH KOBERCOV V SKY PARK OFFICES

Vysoko-záťažové koberce v sofistikovanom dizajne pre nový showroom klienta Portum Towers, situovaný v Sky Park Offices. Konkrétne boli použité sonické kobercové dlaždice CONTURA DESIGN SL SONIC (SUPERIOR 1054 SL SONIC) značky Vorwerk. Dlaždica obsahuje sonickú vrstvu, ktorá eliminuje nežiadúcu hlučnosť v priestore. Navyše neobsahuje žiadne škodliviny a pohlcuje prach, čím prispieva k zdravému pracovnému prostrediu.

Realizácia sonických kobercových dlaždíc značky Vorwerk - CONTURA DESIGN SL SONIC v Sky Park Offices
Detail na sonickú vrstvu na vysoko záťažovom koberci
Dizajnové zladenie záťažového koberca so zvyškom interiéru v kanceláriách Sky park

DIZAJNOVÉ KOBERCE VORWERK V ŠTÝLOVOM BARE HOTELA POŠTA 

Realizácia kobercov značky Vorwerk s vlnkovitým vzorom v bare hotela Pošta v Jasnej.

Realizácia kobercov značky Vorwerk s vlnkovitým vzorom v bare hotela Pošta v Jasnej

MODERNÉ LVT DLAŽDICE V PREDAJNI NAY 

Realizácia luxusnej vinylovej LVT podlahy nemeckej značky JAB Anstoetz v predajni Nay v bratislavskom Auparku. Použitý bol kamenný dizajn vo variante Used Concrete Grey.

Dlaždice boli na podlahu inštalované lepidlom typu „suchý zips“ (ULTRABOND ECO TACK TX+) značky Mapei, aby sa mohla dlaždica v prípade poškodenia jednoducho vymeniť.

Moderné LVT dlaždice v predajni NAY realizované spoločnosťou Ambiente
LVT dlaždica s kammeným dizajnom

KOBERCOVÉ ŠTVORCE V PREDAJNI NAY NIVY 

Realizácia vysoko-záťažových kobercových dlaždíc značky Vorwerk v prevádzke Nay v obchodnom centre Nivy, Bratislava.

Kobercové štvorce v predajni Nay Nivy realizované interiérovým štúdiom Ambiente

 

Detail kobercových štvorcov - výrobca Vorwerk

KOBEREC ZNAČKY FLETCO – VZOROVÝ APARTMÁN ŠAJDÍKY

Záťažový koberec značky Fletco  realizovaný interiérovým štúdiom Ambiente v apartmáne Šajdíky

kontakt ambiente
Eleonóra Uhrovičová

Eleonóra Uhrovičová

Marketing specialist | Ambiente Design

Spolupráca

Veľkoobchodné cenníky

Už ste sa registrovali?

Už ste nás požiadali o prístup? Použite heslo, ktoré sme vám odoslali na e-mail pre prístup k cenníkom na odkaze nižšie:

Požiadajte o prístup!